Ambassadør for offentlig ledelse

Staten, KL og Danske Regioner er i forbindelse med aftalen om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor blevet enige om i fællesskab at der årligt, frem til år 2021, udnævnes en ambassadør for offentlig ledelse. Dorthe Crüger er udpeget som ledelsesambassadør for 2019 – 2020. Her på siden kan du følge med i Ledelsesambassadørens aktiviteter og arrangementer.

Staten, KL og Danske Regioner er i forbindelse med aftalen om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor blevet enige om i fællesskab at der årligt, frem til år 2021, udnævnes en ambassadør for offentlig ledelse. Dorthe Crüger er udpeget som ledelsesambassadør for 2019 – 2020. Her på siden kan du følge med i Ledelsesambassadørens aktiviteter og arrangementer.

Hvorfor en Ledelsesambassadør

Ledelsesambassadøren skal være med til at holde gang i ledelsesdebatten efter ledelseskommissionens anbefalinger og bidrage til kvaliteten og udviklingen i ledelsesdebatten. Ledelsesambassadøren skal via dialog med offentlige ledere inspirere og fremhæve de gode historier om ledelse, der er rundt omkring i den offentlige sektor.

Derudover har ledelsesambassadøren til opgave, at tegne den årlige ledelsesuge udadtil. Ledelsesugen afholdes i uge 44.

Læs mere om ledelsesugen

Ledelsesambassadørens fokus

I forlængelse af Ledelseskommissionens anbefalinger har Dorthe Crüger valgt at sætte et særligt fokus på temaet Borgeren i centrum. Dorthe ønsker at inspirere ledere til at komme ud og besøge deres frontpersonale, så de kan blive klogere på, hvad der virker og ikke virker hos dem – lederne skal ud i driften. Dorthe opfodrer ledere til at gå i dialog med borgere, der har klaget over noget inden for deres ansvarsområde, da det er en god mulighed for, at få en bedre forståelse for borgernes behov og udfordringer.

Artikel med Dorte Crüger i Danske Kommuner den 9. maj 2019

 

Dorthe Crüger

Dorthe Crüger

Dorthe Crüger er tidligere administrerende direktør for Sygehus Lillebælt (2010-2018) og har endvidere været formand for Kræftens Bekæmpelse (2015-2018). Dorthe Crüger har desuden været medlem af Ledelseskommissionen, der afsluttede sit arbejde i sommeren 2018. Dorthe Crüger vandt prisen som Årets Leder i 2015.

 

 

Kontakt:
Trine Vallebo
trval@medst.dk
35 27 11 16