Ambassadør for offentlig ledelse

Staten, KL og Danske Regioner er i forbindelse med aftalen om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor blevet enige om i fællesskab at der årligt, frem til år 2021, udnævnes en ambassadør for offentlig ledelse. Jette Runchel er udpeget som ambassadør i 2020. Her på siden kan du følge med i Ledelsesambassadørens aktiviteter og arrangementer.

Årets ambassadør 2020

 

Regeringen, KL og Danske Regioner har mandag den 16. marts 2020 udpeget den nye ledelsesambassadør for offentlig ledelse i 2020. Valget er faldet på Jette Runchel, kommunaldirektør i Albertslund Kommune.

 

 

At blive udpeget som ny ledelsesambassadør er en god mulighed for at være med til at sætte fokus på vigtige debatter om offentlig ledelse, som fx hvordan man bedriver ledelse i en politisk ledet organisation, og hvad der skal til for at skabe sammenhæng i ledelseskæden – hele vejen fra borgmesteren og byrådet til frontlinjelederen. Jeg glæder mig til at mødes med ledere i alle dele af den offentlige sektor og drøfte, hvordan vi sammen kan gøre offentlig ledelse endnu bedre – også på tværs. Jeg ser frem til en spændende tid som ledelsesambassadør og til at bidrage med mine erfaringer i den offentlige debat og i dialogen med lederne

Jette Runchel, ambassadør for offentlig ledelse og Kommunaldirektør

 

 

Jette Runchel har samlet set 30 års erfaring som leder i det offentlige, og vil som ledelsesambassadør bidrage til at holde gang i debatten om offentlig ledelse gennem egne erfaringer og nye perspektiver. Hun vil besøge offentlige arbejdspladser i både stat, kommuner og regioner, indgå i dialog og invitere til debat. Hun vil samle og dele vellykkede eksempler på offentlig ledelse og derved inspirere offentlige ledere. Ledelsesambassadøren vil stå i spidsen for Ledelsesugen, som finder sted i uge 44.

Jette Runchel er cand. phil. I dansk litteratur fra Københavns Universitet og har desuden en Master of Public Policy fra Roskilde Universitet.

I 2006 blev Jette Runchel ansat som Børne- og ungedirektør i Albertslund Kommune, og i 2012 tiltrådte hun sin nuværende stilling som kommunaldirektør samme sted. Jette Runchel har flere kommunale lederstillinger bag sig, blandt andet som sektionsleder i Beskæftigelsessekretariatet i Storstrøms Amt, Børne- og Ungechef i Køge Kommune og Børne- og Kulturdirektør i Frederiksværk Kommune.

Jette Runchel har siddet i bestyrelsen for Børne- og Kulturchefforeningen og fungerer i dag som censor for afhandlinger om ledelse i det offentlige.

 

Kontakt:
Trine Vallebo
trval@medst.dk
35 27 11 16