Carl Christian Larsen Lange

Carl Christian Larsen Lange er enhedschef i Fødevarestyrelsen, han er deltager på Ny leder i staten. Han mener at lederens vigtigste opgave er, at medarbejderne skal være trygge og glade for at gå på arbejde og vide at de er ansat som hele mennesker, og alt hvad dette medfører.

Carl Christian Larsen Lange

Navn:  Carl Christian Larsen Lange                            

Titel:  Enhedschef                                 

Organisation: Fødevarestyrelsen

Har gået på: Ny leder i staten - hold 19

"Som Nike siger ”just do it” – prøv det af. Hvad er det værste der kan ske? Du kan jo falde tilbage på det faglige du kom fra hvis det viser sig ikke at være dig."

Hvad håber du at du tager med dig fra Ny leder i staten?

En større personlig indsigt både i mine stærke sider, men også hvad der er mine svage sider, og hvordan de kan håndteres. Udover det håber jeg at tage et større indblik i hele staten med mig, samt et netværk af ledere, som jeg fremadrettet kan bruge til sparring.

Hvorfor har du valgt at blive leder?

Kæmpe kliché – men fordi jeg gerne vil gøre en forskel i menneskers liv, samtidig med at der leveres de resultater som kontoret / enheden / organisationen nu er sat i verden for.

Hvad er den vigtigste kompetence for dig, i dit lederskab?

Det vigtigste for mig er at opnå psykologisk tryghed i min organisation / enhed / afdeling. Folk skal være trygge og glade for at gå på arbejde og vide at de er ansat som hele mennesker, og alt hvad dette medfører.

Hvad er de største ledelsesmæssige udfordringer du har stået overfor?

Balance drift versus udvikling

Hvad er dit bedste råd til personer med lederambitioner?

Som Nike siger ”just do it” – prøv det af. Hvad er det værste der kan ske? Du kan jo falde tilbage på det faglige du kom fra hvis det viser sig ikke at være dig.

Har du et lederforbillede – og hvorfor?

Nej – helt ærligt nej. Jeg tror jeg vælger og vrager i forskellige leders tilgang, én gør noget på en bestemt måde som jeg tager med mig, en anden gør noget andet som jeg også tager med mig. Så ingen specifik 😊.