John Poulsen, Socialstyrelsen

John er teamleder i Socialstyrelsen, han har været på Ny leder i staten og så beundrer han Kasper Hjulmands måde at drive ledelse på: "Jeg kan lide den moderne ledelsesstil han bedriver, særligt mantraet om at ”lederskab er følgeskab”.

Person Blå

Navn: John Poulsen

Organisation: Socialstyrelsen

Stilling: Leder af team Fælles Business Intelligence

Går på: Ny leder i staten, hold 19

"Prøv det af og grib muligheden hvis den kommer."

Hvorfor har du valgt at blive leder?

Jeg synes det er spændende at skabe resultater gennem andre. Dertil har det stor interesse at være med til at udvikle medarbejderne på det forretningsmæssige og det faglige plan.

Hvad er den vigtigste kompetence for dig, i dit lederskab?

Den vigtigste kompetence er at kunne møde medarbejderne i øjenhøjde. Det at kunne have en faglig dialog, som er retningsgivende frem for retningsstyrende. Dertil skal jeg også acceptere, at jeg ikke altid ligger inde med det ”rigtige” svar eller den ”rigtige” løsning.

Hvad er de største ledelsesmæssige udfordringer du har stået overfor?

Jeg har indtil nu været skånet for større ledelsesmæssige udfordringer. De udfordringer jeg indtil nu har stået over for har dog lært mig, at det er ok ikke at svare på spørgsmål med det samme – det er ok at trække sig tilbage, reflektere og undersøge før der gives et svar. Jeg har stået i situationer, hvor jeg har lovet for meget.

Hvad er dit bedste råd til personer med lederambitioner?

Prøv det af og grib muligheden hvis den kommer. Få eventuelt en forsmag på hvad det indebærer via udviklingsforløbet ”Talent for ledelse”.

Hvad håber du at du tager med dig fra Ny leder i staten?

Jeg håber på at få en række værktøjer til at indtræde fuldt ud i ledelsesrollen, men også det at være opmærksom på de nye udfordringer og dilemmaer dette kan give. Det er et helt andet rum at navigere i; nye mødefora, det at kunne omsætte strategi til virkelighed, sætte retningen og kommunikere klart om denne. Jeg vil også gerne styrke min evne til at tænke opgaverne i en bredere sammenhæng, herunder hvordan organisationen kan serviceres og understøttes bedre på datafronten. Dertil håber jeg på at få en række værktøjer til bedre at kunne planlægge driftsstyringen i mit team, dvs. det at kunne skabe et overblik over inflow af opgaver og lave en ressourcemæssig prioritering af disse med henblik på at skabe det output, der giver mest værdi for forretningen.

Har du et lederforbillede – og hvorfor?

Det er faktisk ikke noget jeg har tænkt meget over – det skulle da lige være Kasper Hjulmand. En ægte nordjyde med benene solidt plantet på jorden. Jeg kan lide den moderne ledelsesstil han bedriver, særligt mantraet om at ”lederskab er følgeskab”.