Inger Wesenberg Sandgrav, Arbejdstilsynet

Inger er Kontorchef i Arbejdstilsynet, hun har gået på Talent for ledelse og Ny leder i staten og motiveres af at skabe resultater gennem medarbejdere, der vokser og trives med opgaverne.

Inger
Inger Sandgrav

Navn: Inger Wesenberg Sandgrav                               

Titel: Kontorchef                                      

Organisation: Arbejdstilsynet

Har gået på: Talent for ledelse

"Den vigtigste læring var nok, hvordan jeg bringer mig selv i spil i ledelsesrollen, hvad der er mine styrker og forbedringspotentialer og hvordan jeg giver mine medarbejdere de bedste rammer at handle inden for."

Hvorfor har du valgt at blive leder?

Jeg motiveres af at skabe resultater gennem medarbejdere, der vokser og trives med opgaverne.

 

Hvad er det vigtigste du tager med dig fra Talent for ledelse?

Jeg oplever, at jeg gik ind i talentforløbet med en oplevelse af, at min faglighed og min interesse for andre mennesker kunne bringe mig langt i en chefrolle og at talentkurset skulle give mig konkrete værktøjer og et netværk.

Jeg fik halvvejs i talentforløbet en chefstilling på et fagområde et stykke vej fra mit eget og på den måde blev min ledelsestræningsbane meget konkret og de mange værktøjer og dialoger, som vi havde på forløbet, blev en kæmpe hjælp i den første tid, men er det faktisk også i dag 2 ½ år efter. Du kommer langt med at være dygtig på et fagområde, men det er ikke nok, der skal også være overskud til strategi og ledelse.

Den vigtigste læring var nok, hvordan jeg bringer mig selv i spil i ledelsesrollen, hvad der er mine styrker og forbedringspotentialer og hvordan jeg giver mine medarbejdere de bedste rammer at handle inden for.

Efterfølgende var jeg på Ny leder i staten, som på mange måder var en rigtig fin overbygning på Talent for ledelse.

Der var enkelte gentagelser, men da omdrejningspunktet på begge forløb er drøftelser og refleksion i netværksgrupper, kom der nye perspektiver til, plus jeg også løbende blev mere klog på mig selv ved at deltage i de to forløb.

Derfor vil jeg også gerne fremhæve som en yderligere positiv ting ved begge forløb, at du fra dag 1 bliver inviteret ind i et netværk af talenter eller nye ledere, der står i samme situation som dig, og som efter min erfaring går 100 % ind i drøftelserne og er værdifulde sparringspartnere.

 

Hvad er den vigtigste kompetence for dig, i dit lederskab?

Jeg er meget handlekraftig og evner at få ting til at ske, men den væsentligste kompetence er faktisk når jeg tager en ekstra refleksion på den umiddelbare mavefornemmelse, så kommer der en anden dybde i mine beslutninger og flere perspektiver kommer til.

 

Hvad er de største ledelsesmæssige udfordringer du har stået overfor?

Samarbejdsudfordringer mellem medarbejdere og mellem medarbejdere og jeg. Her er det virkelig vigtigt at have ro i maven og de rigtige værktøjer at agere efter og et netværk eller en chef at sparre med, det gavner altid en beslutning at få flere perspektiver på den.

 

Hvad er dit bedste råd til personer med lederambitioner?

Først skal du have en opbygget en faglighed, som du kan levere bredt på og i mange sammenhænge, så skal du øve dig med faglig ledelse fx gennem projektledelse eller i samspil med kollegaer og endelig så søg på talent for ledelse!

 

Har du et lederforbillede – og hvorfor?

Alle mine chefer gennem mine 20 år i staten har givet mig input til do/dont’s, så selvom det ikke er deciderede forbilleder, så er det pejlemærker i min daglige ledelsesopgave.