Line Wagner, Udlæningestyrelsen

Line er Kontorchef i Udlændingestyrelsen. Hun mener at ledelse i høj grad handler om at lytte og træffe beslutninger – og at beslutningerne ikke nødvendigvis bliver bedre af at blive overtænkt.

Line Wagner 2
Line Wagner

Navn: Line Wagner

Titel: Kontorchef

Organisation: Udlændingestyrelsen

Stilling: Kontorchef for Forretningsanalyse og Udvikling

Har gået på: Talent for ledelse og Ny leder i staten

"Man kommer langt som leder ved at koncentrere sig om at lytte og gøre sig umage med at tage udgangspunkt i den enkeltes situation".

Hvorfor har du valgt at blive leder?

Fra en tidlig alder har det været naturligt for mig at tage ansvar og gå forrest. Helt grundlæggende ønsker jeg at gøre en positiv forskel for mine omgivelser og udøve indflydelse i den organisation, jeg er en del af.

Hvad er det vigtigste du tager med dig fra Talent for Ledelse?

Jeg har nok især haft et stort udbytte af rollespillene, hvor vi fik mulighed for at øve os på nogle konkrete scenarier.

Men alt i alt tager jeg mange ting med mig, både de mange håndgribelige redskaber, en øget selvindsigt og ikke mindst et stærkt netværk af andre ligesindede, som jeg stadig har stor glæde af i dag.

Hvad er den vigtigste kompetence for dig, i dit lederskab?

Det er svært at udvælge én kompetence, da ledelse for mig ofte handler om at finde de rette balancer. Men hvis jeg skal pege på én ting, jeg i hvert fald finder vigtig, er det empati: Man kommer langt som leder ved at koncentrere sig om at lytte og gøre sig umage med at tage udgangspunkt i den enkeltes situation.

Hvad er de største ledelsesmæssige udfordringer du har stået overfor?

Noget af det udfordrende ved et lederjob er, at man konstant står over for beslutninger og dilemmaer, som handler om ægte mennesker. De største ledelsesmæssige udfordringer, jeg har stået overfor, har været kendetegnet af, at jeg af den ene eller anden årsag ikke har kunnet være åben over for mine medarbejdere om baggrunden for mine beslutninger i konkrete situationer. Det skaber usikkerhed og utryghed i organisationen.

Hvad er dit bedste råd til personer med lederambitioner?

Spring ud i det, hvis du får chancen, gerne som konstitueret eller i et udlån. Jeg blev selv skubbet til af dygtige chefer i en tidlig alder og fandt ret hurtigt ud af, at jeg intuitivt var en god leder. For mig har det været en fordel at blive kastet ud i et lederjob tidligt i min karriere, da jeg på den måde ikke har nået at spekulere alt for meget over på forhånd, om jeg nu var god nok etc. Ledelse handler i min bog i høj grad om at lytte og træffe beslutninger – og beslutningerne bliver ikke nødvendigvis bedre af at blive overtænkt.

Har du et lederforbillede – og hvorfor? 

Uha, jeg har mange, da jeg har haft mange dygtige ledere. Jeg har endda spurgt en af mine tidligere chefer for efterhånden nogle år siden, om han ville være min mentor, og det sagde han heldigvis ja til. Jeg spurgte netop ham, fordi hans værdier står stærkt for mig og resonerer med mine egne: Han sætter den faglige barre højt, er empatisk, åben og helt igennem ordentlig. Så det er et privilegium, at jeg stadig har stor glæde af hans råd og perspektiver på min egen situation indimellem.