Ambassadør for offentlig ledelse

I perioden 2019-2021 udnævner Regeringen, KL og Danske Regioner årligt en ambassadør for offentlig ledelse, der skal være med til at sætte fokus på og holde gang i debatten om god ledelse i den offentlige sektor.

Hvert år i marts udnævner regeringen, KL og Danske Regioner en ny ambassadør for offentlig ledelse.

Ledelsesambassadøren har til formål at:

  • Bidrage til at holde gang i debatten om offentlig ledelse gennem egne erfaringer og nye perspektiver.
  • Bidrage til kvaliteten og udviklingen i ledelsesdebatten.
  • Bidrage til at vellykkede eksempler på offentlig ledelse bliver samlet og delt for derved at inspirere offentlige ledere.
  • Være med til at tegne Ledelsesugen udadtil.

På den måde skaber ledelsesambassadøren en platform, hvor offentlige ledere kan drøfte deres væsentligste opgave: at skabe værdi for borgerne. Ledelsesambassadøren vil derfor sætte fokus på, hvordan man i dialogen med andre ledere og i den fælles debat om offentlig ledelse skaber den værdi bedst muligt.

Selve dét at tale om offentlig ledelse er vigtigt, da det bidrager til udviklingen af offentlig ledelse og offentlige ledere. Ved at bidrage til debatten, dele erfaringer og indgå i dialoger på tværs af hele den offentlige sektor vil ledelsesambassadøren være med til at sætte fokus på, at offentlige arbejdspladser både nu og fremover kan levere god velfærd til gavn for borgerne.

 

Årets ambassadør 2021: Søren Kryhlmand:

 

 

”Ledelse har aldrig været mere relevant. Det seneste år har vi oplevet, hvor afgørende god ledelse er, når ydre omstændigheder pludselig tvinger os til at omstille den måde, vi arbejder på. Og på tværs af hele den offentlige sektor har ledere gjort sig en række vigtige erfaringer, som vi skal lytte til og lære af. Som ledelsesambassadør ser jeg frem til at kunne bidrage til den offentlige debat om, hvordan vi bedst samler de mange erfaringer op og dermed styrker udviklingen af fremtidens ledere i den offentlige sektor. ”

- Søren Kryhlmand, departementschef og ambassadør for offentlig ledelse.

 

Søren Kryhlmand vil som ledelsesambassadør bidrage til at holde gang i debatten om ledelse i den offentlige sektor gennem egne erfaringer og nye perspektiver. Ledelsesambassadøren vil deltage aktivt i at promovere og skabe aktiviteter i Ledelsesugen, som finder sted i uge 44.

 

Bag om ambassadør for offentlig ledelse 2021

  • Søren Kryhlmand er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2004 og har desuden gennemført High Performance Leadership, IMD, i Lausanne, Schweiz.
  • Siden marts 2020 har Søren Kryhlmand været departementschef i Beskæftigelsesministeriet. Han kommer med en bred ledelseserfaring fra centraladministrationen som tidligere direktør i Arbejdstilsynet, afdelingschef i Beskæftigelsesministeriets departement, kontorchef i Beskæftigelsesministeriets departement og ministersekretær i Økonomi- og Erhvervsministeriet.
  • Søren Kryhlmand har deltaget på statens topleder-talentforløb SPOT og er medlem af styregruppen for Program for Ledelsesudvikling i Staten (PLUS).

Tidligere ambassadører for offentlig ledelse

  • Dorthe Crüger blev udnævnt som første ambassadør for offentlig ledelse den 15. marts 2019 og fungerede som ledelsesambassadør frem til den 15. marts 2020.
  • Jette Runchel blev udnævnt som ambassadør for offentlig ledelse den 15. marts 2020 og fungerede som ledelsesambassadør frem til den 15. marts 2021.

Følg med og læs mere

 

Kontaktperson

Stine Roed
Projektleder
stirn@medst.dk
3527 1110