Talentudvikling

Talentudvikling fremmer både den gode opgaveløsning, medarbejdertrivsel og fastholdelse. Få gode råd til hvordan du spotter og leder talenter i din enhed.

Talent

Der er mange gode grunde til, at man som leder bør arbejde strategisk med både at spotte og udvikle medarbejdernes talenter. Talentudvikling fremmer både den gode opgaveløsning, medarbejdertrivsel og fastholdelse. Ved at understøtte et læringsrum på arbejdspladsen, motivere til samarbejde og udvikle kommende ledertalenter kan du også medvirke til at skabe et stærkt grundlag for lederrekruttering i jeres organisation.

Lederens rolle som talentudvikler

Det er en naturlig del af ledelsesopgaven at motivere og udvikle medarbejderne. En del af den opgave handler om at spotte medarbejdernes talenter og understøtte deres udvikling, så de løbende føler sig udfordret, anerkendt og set.

Dine medarbejdere har givetvis og forhåbentlig mange forskellige talenter, som de bruger hver dag i deres opgaveløsning. Nogle er måske gode til at samarbejde og skabe resultater, andre er gode til at skrive sager og beslutningsoplæg, mens andre igen er gode til at komme med idéer og udvikle. Din opgave er at understøtte medarbejdernes udvikling, både der hvor de er naturligt stærke og der, hvor de har et mere tydeligt udviklingspotentiale.

Talentudvikling på mange måder

Talentudvikling kan tage mange former. På de underlæggende sider dykker vi ned i flere forskellige tilgange, som du kan lade dig inspirere af.

Du kan blandt andet læse om, hvordan du arbejder med at udvikle dine medarbejderes talenter og få gode råd til, hvordan du kan skabe et læringsmiljø her: Udvikling af talenter og talentmiljøer

Du kan også dykke ned i ledertalentudvikling og få gode råd til, hvordan du kan spotte og arbejde med at udvikle ledertalenter, her: Udvikling af ledertalenter

Under begge temaer kan du finde eksempler, gode råd og refleksionsspørgsmål til dig som leder.

Øvelse: Lav en mapping af dine medarbejderes talenter

Brug fem minutter på at sætte tre ord på hver af dine medarbejdere, i relation til, hvad du tænker deres umiddelbare talenter er.

Brug din egen refleksion som afsæt for en 1:1-samtale med fokus på talentudvikling.