Aktuelle initiativer vedrørende arbejdsmiljø

Herunder kan du læse mere om aktuelle initiativer indenfor arbejdsmiljø.

Den frivillige lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø

Et sundt psykisk arbejdsmiljø har positiv betydning for medarbejdernes helbred, trivsel og produktivitet. På den frivillige lederuddannelse kan ledere i staten få konkrete redskaber, der kan hjælpe dem med at styrke det psykiske arbejdsmiljø. Du kan læse mere om uddannelsen på lederuddannelsen i psykisk arbejdsmiljøs hjemmeside

 

 

Mere nærvær – mindre sygefravær 

Der er afsat midler til en pakke, der skal nedbringe sygefraværet i det offentlige. Pakken består af 4 initiativer: En sygefraværspulje til arbejdspladser med højt sygefravær eller et særligt belastet arbejdsmiljø, et nyt rejsehold, bedre ledelsesinformation samt videnspakker. Indsatsen er forankret i Beskæftigelsesministeriet, og du kan læse mere om den her.

Igangværende kampagner

Ung med job

Vær med til at sætte fokus på de unges arbejdsmiljø! Med en ny kampagne sætter de fem Branchefællesskaber for arbejdsmiljø (BFA) og Arbejdsmiljørådet fokus på, hvad de unge selv og deres arbejdsgivere kan gøre for at give de unge en god modtagelse og et godt arbejdsmiljø. Kampagnen formidler gode råd og værktøjer fra hjemmesiden www.ungmedjob.dk.

Følelser på job

Med nye redskaber fra BFA kan I tale sammen om følelser på job. Vi har alle følelser med, når vi går på arbejde, men i nogle jobs er der krav om, at vi bruger vores følelser professionelt. Det kan være når vi arbejder med mennesker og skal rumme andres følelser eller håndtere vores egne følelser på en særlig måde - både når det gælder borgerne, patienterne, pårørende og i vores samarbejde med hinanden.

Brug de nye redskaber fra BFA til at tale om de gode og de svære følelser, og bliv bedre til at forebygge og håndtere følelser i job. Læs mere om kampagnen og find redskaberne på BFA's hjemmeside. 

Beskyt huden

Ved du, hvordan du bedst undgår at få eksem på dit arbejde?
Hver tredje ung i arbejde døjer med hudproblemer. Det kan have store konsekvenser for den enkelte, og derfor sætter Arbejdsmiljørådet sammen med Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø og Arbejdstilsynet med kampagnen ”Beskyt huden” fokus på, hvordan du kan passe på din hud, når
du er på arbejde. Find gode råd til, hvordan du forebygger arbejdsrelateret hudsygdom, på www.amr.dk/beskythuden