Forebyg sygefravær

Forebyggelse af sygefravær kræver et vedvarende fokus med inddragelse af hele arbejdspladsen. For at kunne forebygge sygefraværet bedst muligt, er det vigtigt løbende at skabe et overblik over, hvordan sygefraværet ser ud. Det er med til at målrette indsatserne og arbejdet med at nedbringe sygefraværet

Anvend sygefraværsstatistikker aktivt

Overblik over arbejdspladsens sygefravær giver et godt udgangspunkt for at iværksætte en korrekt og effektiv sygefraværsindsats. Samtidig er det en god ide systematisk at udarbejde ledelsesinformation, så lederne kan reagere på sygefraværets udvikling i tide.

Læs mere om kortlægning af sygefravær og ledelsesinformation

Sæt strategisk fokus på sygefraværet

De bedste resultater opnås når hele arbejdspladsen fra topleder til medarbejder har et strategisk fokus på at nedbringe sygefraværet. For at skabe fokus på hele arbejdspladsen kan der iværksættes dialog om sygefraværet og samtidig skabes opmærksomhed om arbejdspladsens sygefraværspolitik.

Læs mere om at sætte strategisk fokus på sygefravær, dialog om sygefravær og sygefraværspolitikker 

Inspiration fra statslige arbejdspladser

Viden fra andre statslige arbejdspladsers sygefraværsindsatser kan give inspiration til, hvordan arbejdet med sygefravær kan tilpasses situationen på jeres arbejdsplads.

Læs om statslige arbejdspladsers erfaringer med at sænke deres sygefravær